Progressistes del Municipi de Selva

Cinc pobles, un municipi. Una finestra oberta a tots.

L'aigua (im)potable de Biniamar està contaminada

progressistes07 | 29 Juliol, 2007 08:51

El passat dia 21 de juliol una de les notícies que varen donar per televisió espanyola al telenotícies vespre, era que a un poble de la península l’aigua potable estava contaminada, ja que el percentatge de nitrats era d’un 85%, quan el màxim permés per al consum humà és del 50 %.

 

A Biniamar el percentatge de nitrats és d’un 95%, el doble del permés, un 10% més que en el poble que sortia per televisió espanyola. Vaig pensar que aquest  trist honor l’hauria d’haver tingut el poble de Biniamar.

 

Els nitrats ingerits,  degut a l’acció de la flora intestinal, es trasformen en nitrits  i aquests tenen efectes cancerígens. Això no ho deim nosaltres, ho diu el químic de l’Ajuntament de Palma que va fer l’analítica. Per tant, molt alerta a beure aquesta aigua.

 

El govern municipal del PP, el batle de Selva, la batlessa de Biniamar, davant aquest greu fet l’únic que han  fet fins ara, ha estat  publicar un ban, el dia 6 de juny, dient que l’aigua potable de Biniamar no la poden emprar per beure ni per cuinar, sobretot, les persones majors i els nadons, a més de les dones embarassades. Ah!, també digueren que solucionaran aviat el problema.

 

A dia d’avui, el problema segueix, la gent de Biniamar ha de comprar l’aigua a la botiga. Hi ha hagut molta de gent que no va rebre el ban i que va seguir bevent l’aigua de l’aixeta pensat que era prou bona; entre aquesta gent hi havia joves embarassades. En tenim constància.

 

Ens diureu malpensats però, no sabien molt abans del dia 6 que l’aigua estava contaminada? Per què han tardat tant a fer-ho a saber? Per què a dia 22 de juliol no han solucionat el problema? Mentrestant, la gent ha anat bevent aigua contaminada, posant en perill la seva salut.

 

Els progressistes demanam que es posi un contenidor amb aigua potable a Biniamar i que, mitjançant viatges d’aigua,  tota la gent del poble pugui tenir accés a l’aigua de la Comuna de Caimari que és prou bona.

 

També pensam que es podria reparar l’aljub de la plaça de Sa Quartera, i tenir aigua bona per als ciutadans.

El que volen els ciutadans són solucions immediates al seus problemes. Esperem que aviat el problema estigui solucionat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb